Kongresi

Otok Krk vjekovima je bio i ostao mjesto na kojem se gradilo, čuvalo, i stjecalo znanje.

Ti teško prohodni putovi pismenosti i stjecanja znanja, uklesani ponajprije u dragom kamenu pismenosti svih hrvata - Bašćanskoj ploči iz 1100. godine i mnogim drugim kamenim zapisima diljem otoka, na pergameni (štavljena janjeća kožica) brevijara i misala, na požutjelim i istrošenim stranicama starih knjiga, danas svjedoče o davnom opredjeljenju i trudu ljudi i prostora.

A otok i otočani stare zasade poštuju. Poznaju odricanja i znoj svih koje znanjem i trudom probijaju putove. Posolile su ovdje bure svaki pedalj zemlje otočne i kršne, pa sol - simbol mudrosti leži uokolo, na kamenu i maslini. Kopnu dovoljno blizu i daleko, po suncu i buri otok je mjesto koje će Vam u stjecanju i unapređivanju znanja dati podršku.

Bez puno riječi, nekom nevidljivom, a davno zasluženom energijom koja je zauvijek na otoku ostala tinjati, isprepletena molitvama i pjesmom, energijom koja nije samo svijetla povijest, već slijed i kontinuitet današnjih dana.

Stoga će Vam novoizgrađeni, moderno opremljeni kongresni centar hotela "Malin" biti besprijekorna tehnička podrška, a udobnost hotela, ljubaznost i stručnost osoblja prijateljski krov nad glavom, otočna kuhinja zdravlje i užitak.

Otok pak, nenametljivo Vas čeka da upoznate bisere iz naše priče o njegovoj baštini, o ljudima koji su pisali po kamenu. Nije pretenciozno, kada Vam kažemo da ovdje, svaki kongres, seminar, skup ili simpozij ima unaprijed dobru energiju, razumijevanje, blagoslov i poštovanje.