GASTRONOMIJA

Spoj mora i kršne otočne zemlje, tradicije i struke koja se konstantno educira u kulinarskim dostignućima, obojio je jelovnike restorana Hotela Malin modrim i zelenim bojama.

Na njima možete naći vrhunske specijalitete mora, otočnu janjetinu prepoznatljivog okusa koji sadrži prirodnu slanost bilja u primorskom kamenjaru, laganu ljetnu hranu prepunu prirodno uzgojenog svježeg povrća. Domaće maslinovo ulje, danas tretirano gotovo kao lijek na prvom je mjestu u našim kuhinjama.

Dobrodošlicu ćemo Vam zasigurno zaželjeti domaćim rakijama i suhim smokvama, a uz jela preporučiti; zlatno vino zlatnog otoka - zlatnu vrbničku žlahtinu.

Ljubitelji autohtonih jela imat će u Malinu jako puno posla budu li željeli isprobati sve specijalitete, posebno one kojima smo posvetili cijele gastronomske tjedne.

Preporučamo:

Šurlice:  predstavljaju tradicionalnu  tjesteninu sjeveroistočnog Jadrana, pa tako i otoka Krka. Šurlice su tanka, izdužena vrsta tjestenine koja se rukama oblikuje oko igle za pletenje. Svakako isprobajte neke od specijaliteta sa šurlicama kao što su škampi i plodovi mora

Krčka janjetina: Smatra se da su za izuzetnu kvalitetu krčke janjetine zaslužne različite sorte aromatičnog mediteranskog bilja koje rastu na pašnjacima otoka Krka i mesu daju specifičan okus. Najčešće se sprema na ražnju ili pod pekom, a mi preporučujemo da ju isprobate pripremljenu na oba načina.

Presnac: Zasladite se ovom finom slasticom koja se priprema od tankog tijesta punjenog mladim ovčjim sirom.